Μετακίνηση

Το μεταφορικό μέσο για να έλθει κανείς στο νησί της Ανάφης, είναι το πλοίο. Κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, υπάρχει τακτική σύνδεση με τη Σαντορίνη. Μετά από την αποβίβαση από το πλοίο, θα χρειαστείτε λίγα μόλις λεπτά περπάτημα για να φτάσετε στα δωμάτια Φάρος.

Τα δωμάτια Φάρος βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων από την παραλία του Αγίου Νικολάου. Η επόμενη παραλία, το Κλεισίδι, απέχει με τα πόδια περίπου δέκα λεπτά από το μονοπάτι, ενώ για το Κατσούνι χρειάζεται συνολικά είκοσι λεπτά περπάτημα. Συνεπώς, δεν είναι απαραίτητο το αυτοκίνητο ή άλλο μεταφορικό μέσο για να απολαύσει κανείς τη θάλασσα.

Στο νησί υπάρχει δρόμος για αυτοκίνητα που συνδέει το λιμάνι με τη Χώρα, όπως και με τις περισσότερες ενδιαφέρουσες τοποθεσίες του νησιού. Το κοινοτικό λεωφορείο εκτελεί δρομολόγια που συνδέουν το λιμάνι με τη Χώρα και άλλους ενδιαφέροντες προορισμούς. Για όσους αναζητούν μεγαλύτερη ευελιξία στην εξερεύνηση του νησιού, είναι επίσης διαθέσιμη η επιλογή να νοικιάσετε αυτοκίνητο ή δίκυκλο. Το μήκος του αυτοκινητόδρομου μέχρι τη Χώρα είναι περίπου τέσσερα χιλιόμετρα.

Υπάρχει συντομότερο μονοπάτι, το οποίο συνδέει τη Χώρα με το λιμάνι σε απόσταση περίπου 20-25 λεπτών με τα πόδια. Η διαδρομή είναι πολύ ευκολότερη από τη Χώρα προς τον Άγιο Νικόλαο. Είναι κατηφορική και παρέχει έναν εύκολο τρόπο να απολαμβάνετε τη νυχτερινή ζωή στη Χώρα και να επιστρέφετε με τα πόδια χωρίς να έχετε ανάγκη κάποιο μεταφορικό μέσο.

Ο δρόμος στα δεξιά της φωτογραφίας είναι για τα αυτοκίνητα. Μην επιχειρήσετε να ανεβείτε στη Χώρα από αυτόν τον δρόμο, είναι πολύ μακρύς. Το μονοπάτι στα αριστερά είναι μικρότερο και ιδιαίτερα χρήσιμο για να επιστρέψετε από τη Χώρα με τα πόδια.

Ακτοπλοϊκή κίνηση σε πραγματικό χρόνο